At uddelegere rekruttering i et firma til specialister sikrer det bedste match

Er rekruttering blevet en byrde, der stjæler alt for meget tid og mange penge for dit firma? Løsningen kan med stor sandsynlighed være at outsource jeres rekrutteringsopgaver til et vikar- eller rekrutteringsbureau. På den måde kan personalemedarbejderne i virksomheden bruge kræfterne på personalet alt imedens dit firma sandsynligvis får glæde af en medarbejder, der kan bidrage med en masse til den konkrete afdeling fagligt samt på det personlige plan, ifald et vikar- eller rekrutteringsbureau håndterer de mange opgaver omkring rekrutteringen af medarbejdere. Men hvilke opgaver er det egentligt, at et etableret rekrutterings- eller vikarbureau vil kunne tage vare på p.v.a. dit firma i forhold til rekruttering? Det vil jeg forsøge at kaste lys over ud fra min omfattende HR erfaring som stammer fra mere end ti år med arbejde som HR-chef hos flere mellemstore og store firmaer.

For så vidt man som virksomhed overlader opgaver i forbindelse med rekruttering til et rekrutteringsbureau, er det som udgangspunkt en forudsætning, at kontaktpersonen ved bureauet er stand til at aflure forventningerne i den pågældende virksomhed og ikke mindst ved den aspirerende medarbejder. Og så endda førend, at parterne møder hinanden. Samtidig får firmaet hjælp til at skrive en optimal jobbeskrivelse, før den konkrete rekruttering af den bedste ansøger til jobbet sættes i gang. Efter den indledende fase er overstået, påbegynder rekrutteringsbureauet således selve rekrutteringen. Allerførst ser vikarbureauet altid i deres egen database i håbet om at finde velegnede kandidater til jobbet. Tit vil det lykkes at udvælge den kandidat, der ender med at få jobbet, i kartoteket. Hvis ikke det lykkes, så står bureauet for alle opgaver vedrørende eksponering af jobopslaget under rekrutteringen.

I udvælgelsesfasen af processen kan virksomheden blive ved med at løse sine vante opgaver, da rekrutteringsbureauet sørger for udvælgelse af de bedst egnede kandidater, som efterfølgende bliver hentet ind til jobsamtale ude hos firmaet. Ifm. udvælgelsen af de rette kandidater bruges forskellige redskaber m.h.p. at skabe fundamentet for at den specifikke rekruttering bliver en succes. Sådanne værktøjer kan for eksempel være en grundig personprofilanalyse og jobspecifikke tests af ansøgerens evner. Dertil kan der laves en grundig referencekontrol ved de udvalgte kandidater til stillingens tidligere arbejdsgivere. Rekrutteringsforløbet fuldendes dog ikke så snart, at firmaet får de bedste kandidater til en jobsamtale. Bureauet tager tillige hånd om hele opfølgningen når samtalerne er gennemførte. Som prikken over i’et kan virksomheden anvende det unikke ”Try & Hire” koncept, der giver virksomheden chancen for at starte det nye ansættelsesforhold, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

Mulighederne ved at lade et vikar- eller rekrutteringsbureau stå for jeres rekruttering er altså adskillige for netop dit firma. Dig og dine medarbejdere får først og fremmest en perfekt ny kollega på alle planer. Det er også med et betydningsløst ressourceforbrug for jer i virksomheden, så dine kollegaer og dig kan anvende ressourcerne på de mest presserende arbejdsopgaver for firmaet i løbet af rekrutteringen. I tilfælde af at dit firma beslutter jer for at finde et topprofessionelt bureau til at overlade jeres rekrutteringsopgaver til, er I godt på vej ved at vælge bureau ud fra, om bureauet kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>