Boardmaker – fordi billeder fortæller langt mere end sprog

Såfremt man er handicappet, kan IT være en ting, der er besværligt at være foruden. Og heldigvis eksisterer der flere IT-programmer, som er i stand til at være behjælpelig foruden være udviklende. Boardmaker er visuel kommunikation, der er ideelt til dette. Boardmaker er sagt med andre ord et smart edb-program, der inkluderer en masse symboler. Der findes mange varianter og forskellige modeller. I én vil du kunne fixe fotos/billeder og gøre disse helt individuelle. Du kan derudover skabe hele den gruppe af billeder, som der er gavn af. Hvis folk har kraftige taleproblemer, er det et virkelig uundværligt værktøj til kommunikation. Og egentlig kommunikerer ikoner i nogle sammenhænge klarere end sprog er i stand til.

En boardmaker vil for nogle være kompliceret at hitte ud af. Heldigvis giver adskillige kommunikationssteder et kursus i forhold til at frembringe ting til billedstøttede budskaber på computeren med boardmaker på. På kurset her bliver du tryg ved systemet og tilegner dig de grundlæggende tekniske færdigheder samt tillærer dig viden om, hvordan man gør brug af symboler i formidling.

Bestiller du programmet, medfølger der mange ting. Det afhænger af arten og den type produkt inden for boardmaker, man har. Herved kommer du til at opbygge forskellige kommunikationsværktøjer. Det er muligt at købe maskiner, som kan tale og kalendere osv. Til én model får man f.eks. langt over 300 tavleskabeloner. Derved får du mulighed for at opbygge komplicerede tavler til kommunikation. Det er til alt held sådan, at det er muligt at få boardmaker og diverse tilbehør adskillige steder, og derfor skal du ikke gå forgæves og vente.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.