Den bedste hjælp for alle virksomheder er et velfungerende vikarbureau

Det perfekte vikarbureau » http://www.temp-team.dk/, bliver ofte en oplagt assistance for et firma af en hvilken som helst størrelse. I får nemlig glæde af utallige fordele, dersom jeres firma benytter et erfarent vikarbureau. Uden at skulle bruge kræfter på ansættelser og afskedigelser efter den aktuelle belastning, kan jeres firma så let som ingenting sikre sig, at den aktuelle bemanding til enhver tid er optimal. Dvs., at jeres virksomhed kan tilpasse jeres personalesammensætning på en hensigtsmæssig måde i tilfælde af overgange med mange arbejdsopgaver eller mangel på ordrer. Af den grund er et vikarbureau ofte en fleksibel ordning, blandt andet i forbindelse med længere sygeperioder, afholdelse af ferie, sæsonbetonet spidsbelastning etc..

I min funktion som HR-medarbejder i en mindre virksomhed inden for magasinbranchen, anvendte jeg og min afdeling i det første års tid i virksomheden enormt mange af virksomhedens ressourcer på nyansættelser og fyringer af medarbejdere. En tidligere medstuderende, der tillige er personaleansvarlig i en virksomhed fra fra forlagsbranchen, fortalte om hendes samarbejde med et fast vikarbureau, til et netværksmøde. Hvor meget succes hendes virksomhed faktisk havde fået som et resultat af anvendelsen af dette vikarbureau, tog mig på sengen i den forbindelse. Dertil tog det mig på sengen, alle de funktioner man egentlig kan lægge over til et vikarbureau. Et vikarbureau, som har speciale i specielt mediebranchen, har mit firma fået et særdeles godt samvirke med, siden da. I perioder, hvor vores virksomhed har haft et behov for en ekstra hånd i nogle dage eller måske i mange måneder, har dette vikarbureau først og fremmest leveret vikarer med evner, der passede optimalt til den specielle arbejdsopgave med få timers varsel. Fordelene med denne løsning bliver, at de fleste af vikarerne har arbejdet for det samme vikarbureau i lang tid.

En god fornemmelse af, hvilke af vikarerne som vil garantere os den mest optimale vikariering, udvikler alle konsulenter på vores vikarbureau derfor. Imens vi udelukkende betaler et fast beløb per time for vikarernes indsats, ordner vores vikarbureau tillige alt arbejde som blandt andet lønudbetaling, indbetaling til feriepenge og pension et cetera, med netop denne vikaraftale. I starten benyttede vi kun vikarbureauet ifm. vikarassistance. Men da jeg selv & resten af HR-afdelingen fik et større indblik i fordelene samt mulighederne ved vores vikarbureau, begyndte vi at uddelegere nogle af vores øvrige HR-opgaver til vores vikarbureau i forbindelse med kortere ansættelser plus ifm. tidsubegrænsede ansættelser.

Erfaringerne indtil nu beretter, at vikarbureauets konsulenter har kunnet aflæse kravene i virksomheden samt de aspirerende medarbejdere rigtigt succesfuldt. Evnet at indkredse en optimal jobbeskrivelse ud fra vores aktuelle behov, samt skabe vores kontakt til de bedst kvalificerede kandidater og udføre person- & færdighedstests af aspiranterne for os i HR, har vores vikarbureau på det grundlag. Samtidig har vi her i firmaet nydt godt af konceptet ved navn Try & Hire, hvor vores virksomhed efter tre måneders vikaransættelse har haft mulighed for at fastansætte den pågældende medarbejder uden at få flere bekostninger til vikarbureauet.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.