Den gamle skulle have anvendt et høreværn

Min overbevisning er, at farmand måske har tinnitus, og han har desuden fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som man kan have i øret, trods det at der ikke kommer nogen lyd ind i ørerne fra omgivelserne. Min far gengiver det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det været der i ret mange måneder, og det bliver sandsynligvis mere og mere slemt. Det er ganske difficilt for mig, for han har nemlig altid været den, der har lyttet, hvis jeg havde brug for at komme af med noget. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke pludret helt ligeså meget med ham, det har jeg svært ved at undvære.

Grunden til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er tidligere vejarbejder og benyttede ikke høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der formodes, at ørelidelsen tinnitus stammer fra ødelagte hårceller i høresneglen i det indvendige øre, formentlig også på grund af en støjskade. Det minder mig for resten om, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han ikke må glemme at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der vil vurdere hans hørelse. Hans læge vil sandsynligvis videresende ham til en høreklinik, som laver et omhyggeligt eftersyn af hans hørelse. Derefter vil der blive vurderet, om et høreapparat kan være løsningen på problemet.

Adskillige uens høreapparater findes, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive indstillet, så det passer til ens hørenedsættelse. Far skal nok have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater består af 2 elementer; selve apparatet omme bag ørene samt en lille lydslange, der vil føre lyden ned til en øreprop i øret og videre ind til det, der kaldes trommehinden. De førnævnte høreapparater benyttes ved slemme hørenedsættelser og til personer, som selv skal kunne justere lyden. Det er ens eget valg, hvorvidt man gerne vil behandles og få høreapparatet gratis fra offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig et tilskud til at købe høreapparatet af en blåstemplet privat høreklinik eller ved en forhandler, der samarbejder med høreklinikker. Min holdning er, at det er sejt, at man kan modtage det helt gratis af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som sagt har farmand været på en støjfyldt arbejdsplads, og det var jo i realiteten en nødvendighed at anvende et høreværn, er far et godt eksempel på, fordi for støjende et arbejdsmiljø som sagt kan give dig en høreskade. Jeg hørte forleden dag, at ca. 60 pct. af de mennesker, der har job i et støjende miljø, ej benytter høreværn/musikerhøreværn. Min bror er rockmusiker, og jeg har på fornemmelsen, at også han vil blive den uheldige ejer af en høreskade, hvis han ikke snart begynder at anvende et musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>