Energimærkning – Hvad er det?

Jeg er på udkig efter 1 ny bolig inkl. den bedst mulige energimærkning. Det kan være vanskeligt at købe en bolig af ældre årgang, som er blevet tildelt energimærke A. Skalaen går i grunden fra A og helt hen til G, og det er sådan, at alle huse bygget efter 2010 er forpligtet til at kunne få energimærke A. Sidstnævnte er vedtaget ved afstemning. Påfundet er i virkeligheden okay, fordi det er essentielt at være opmærksom på det overordnede energiforbrug, dog kender jeg ikke bogstavsdefinitionen i detaljer, & jeg ved vel at mærke ikke hvorvidt det er okay el. vanvittigt uintelligent at investere i en bygning på energimærkning C el. D. Jeg kom jo til at forelske mig i et ”D”-hus, men manden mener, at det vil være en dårlig idé at benytte klejner på den villa. Vi søger jo som regel efter huse der er meget indflytningsklare, men prisen er beklageligvis ret bestemmende for vores reelle købspotentialer. Derfor er vi i høj grad nødsaget til at gå på kompromis & måske nøjes med et hus, der er blevet tildelt energimærkning D el. C.

Energimærkning er netop en ret god skala for købere. Som huskøber er det nemlig alt andet end let at kigge inde bag bygningens fuger, vægge og så videre, når man som oftest forholdsvist kun er interesseret i kvadratmeter, værelser og køkkenets forfatning. Det er egentligt dér energimærkning bare er en brugbar skala. Ét enkelt tegn, der giver signal omhandlende boligens samlede energiforbrug & økonomi. Et – bare ét – tegn & 1 konkret pris – den forestilling er alligevel noget, der er lige til at forstå!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>