Et væld af forskellige slags valgfag på efterskoler

Har du lyst til at få et sjovt skoleår? Hvis svaret er ja, kan jeg anbefale dig at tage på efterskole. Der er mellem tohundredehalvtreds og tohundredefirs efterskoler her i Danmark – og de befinder sig i hele landet. En efterskole er en dansk opfindelse, hvor unge på omkring 15 år kan klare 8. – 10. klasse. Det er principielt en form for kostskole, grundet at man ej bare er i skole der, men derforuden er bosat der. Efterskoler medvirker vedrørende de unges faglige & subjektive udviklingsproces, og således får eleverne et godt afsæt til det videre liv.

Der er mægtig afveksling af efterskolerne, dvs., at der helt bestemt er en efterskole, der matcher dig og dine behov. Efterskoler for elever, som har separate nødvendigheder eksisterer der fx, blandt andet skoler for ordblinde. Skolerne indehaver utallige forskellige selvvalgte fag, aktiviteter, arrangementer og udlandsferier. Det er endog muligt at komme på en efterskole, hvor alle elever interesserer sig for det samme. Det kan være en musikefterskole.

Eet år på efterskolen er ligesom tre normale år, er jeg blevet fortalt. Egentlig er det forståeligt, idet man overvejer hvor mange ting, man egentlig i løbet af bare ét år oplever. Endvidere vil du få mange gode ven/-inder, som du hastigt vil lære godt at kende, fordi I lever sammen: bor sammen, er i skole sammen og eventuelt oven i købet rejser sammen. Flertallet af alle efterskoler kan tilbyde linjefag såvel som adskillige forskellige valgfag foruden standardfagene. Derfor kan du selv vælge, hvordan dagen skal se ud.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>