Giv dine medarbejdere et positivt afsæt med individuel outplacement

Som personaleansvarlig i et lille firmas kommunikationsafdeling, oplevede jeg desværre for et halvt år siden at skulle fyre fem medarbejdere. Da fyringsrunden blev vedtaget, besluttede vi desuden at tilbyde et såkaldt outplacement forløb for de ansatte, der fik en opsigelse. Med disse outplacement forløb så vi nemlig muligheden for at hjælpe dem videre på arbejdsmarkedet. Det havde vi en følelse af, at vi var forpligtiget til at gøre, ud fra den betragtning at vi ikke var utilfredse med deres indsats. I kølvandet på den økonomiske ustabilitet var vi i virksomheden dog tvunget til at nedtone budgetterne.

En af de store fordele ved at bruge penge på at tilbyde de opsagte medarbejdere i afdelingen et outplacement forløb ved en ekstern partner har utvivlsomt været, at vi selv i tiden efter, at afskedigelserne er blevet effektueret, har haft glæde af nogle arbejdsomme og tilfredse medarbejdere. Desuden har outplacement forløbene for de ansatte, som blev opsagt medført, at afdelingens øvrige personale har haft lettere ved at godtage den nye fordeling af arbejdet efter afskedigelserne. Investeringen i outplacement udviklede sig derfor til at være en vej til at vise et socialt ansvar og sikre fundamentet for en optimal stemning i en yderst vanskelig proces.

For de ansatte, som blev opsagt har deres outplacement i særdeleshed sikret en optimal oplevelse. Igennem hele opsigelsesperioden har de alle haft glæde af at få vejledning fra jobsøgningskonsulent fra et konsulentfirma som ikke alene har vejledt dem om at lave en god jobansøgning såvel som resumé til udvalgte jobopslag. Outplacement konsulenten har også tilbudt en effektfuld rådgivning, der har hjulpet den enkelte medarbejder til at få afdækket deres personlige kompetencer såvel som fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet. Som følge deraf har de ansatte, som fik en fyreseddel, følt sig godt rustet til at lede efter et nyt job.

Skal du opsige nogle ansatte i din organisation, eller er du nødt til at opsige en medarbejder? Uagtet baggrunden for opsigelsen og det reelle omfang af en egentlig fyringsrunde, er et professionelt outplacement forløb for de pågældende medarbejdere en fordelagtig investering for såvel arbejdspladsen som medarbejderne. Som en følge af de gode oplevelser fra mit eget firma, vil jeg af den årsag tilråde, at man altid vælger at bruge penge på outplacement forløb, såfremt man er nødsaget til at opsige medarbejdere.

Såfremt du i stedet som ansat er er blevet ramt af en fyringsrunde, og har du svært ved at bevare overblikket over, hvordan du kan få et andet job? Så kan det også være oplagt for dig at tænke over om der er en chance for, at firmaet er villig til at hjælpe dig godt på vej ved at betale for, at du får et vejledningsforløb ved en outplacement konsulent. Her kan din tillidsmand ofte være behjælpelig med at forhandle et tilbud om outplacement ind i din opsigelsesperiode. Dermed sikrer du nemlig et optimalt fundament for at omdanne fyringen til noget konstruktivt og til at sætte helt nye ambitioner for dit arbejdsliv.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.