Plastikkens historie – før og nu

Siden 1890 har plastik og plastindustrien været en uundgåelig del af det moderne menneskes hverdag. Plastisk er fantastisk, og vi anvender plastik i alle facetter af vores daglige liv. Læs her om plastikkens historie.


1890

Industrialisering. Folk flytter i hobetal fra land til by.  Dagligdagen og handlen ændrer sig.  Mad og andre varer skal holde sig i længere tid end før. Plastik opfindes bl.a. til opbevaringen af mad og skrøbelige produkter.

1900-tallet

Plastikindustrien i Danmark tager til, og tiden præges af en optimisme og positivitet i forhold til alle de nye produkter plastik åbner op for.


1945-1970’erne

Plastikkens guldalder i Danmark. Efter 2. Verdenskrig begynder man for alvor at udvikle plastikprodukter og –virksomheder.

 1970’erne til nu

Siden 1970’erne har der været en næsten konstant udvikling og vækst. Brugen af plastik er med tiden blevet mere og mere forfinet, og har fundet vej fra emballage til tøj til transport til medicin. Noget af det første plastik blev opfundet til opbevaring af fx sæbe, og i dag bruges plastik i rummet og i nanoteknologi. Med den seneste udvikling af 3D-printere, træder plastik endnu en gang ind i spotlyset.

Plastik er ikke bare plastik

Der findes mange slags plastik, lavet på forskellig vis – kemisk plastik, naturlig plastik og ’hybrid’ plastik. Dansk Transport Emballage er af nutidens danske specialister inden for plastikemballage, plastbeholdere og plastpaller – se fx deres udvalg af pallehætter her!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>